Inkontinens og chill-resistens

etienne-girardet-360034-unsplash.jpg

 

Jeg er 7 år gammel og er lige blevet sendt op af poolen i Italien, fordi jeg ikke kunne holde mig. Jeg er 10 år gammel og mine trusser bliver våde og varme, mens sydfranske lastbiler sprøjter gå-væk-myg ud over campingpladsen. Jeg er 12 år gammel og har lige produceret et bremsespor i mine underbukser i en boghandel i London, fordi jeg hellere ville shoppe bøger end gå på toilettet. Og ja, den slags troede jeg også selv, man var for gammel til som 12-årig.

Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem mine latrinære eskapader og det faktum, at jeg er elendig til at holde ferie. Ikke desto mindre er det uhyggeligt nemt at finde korrelation mellem min blære og min kalender. Jo mindre ferie jeg holder, jo færre uheld har jeg. Brugen af præsens får det til at lyde som om, jeg, i en alder af 25 år, stadig render rundt og tisser i bukserne i tide og utide. Selvfølgelig gør jeg ikke det. På mine ældre dage har jeg nemlig med stor succes formået at vende inkontinensen til en mindst lige så praktisk sæsonbestemt forstoppelse. Glem alt, hvad du troede, du vidste om romantiske storbyturer. Du ved ikke noget om kærlighedsferier, før du har vadet Berlin tynd med udspilet mave og omkvædet af “Let it go” på repeat i dit indre, ikke som en opfordring, men som et brændende, inderligt ønske. 

Jeg ved, hvad du tænker. Mit liv lyder næsten for godt til at være sandt. Hvem ville ikke bytte udveksling til Paris ud med en 8-16 tilværelse og den dertilhørende stabile tarmflora? Eller også tænker du: Hvordan kan du være så ualmindeligt uduelig til at holde ferie, Mette?

Svaret ligger et sted mellem behovet for tryghed, manglende kreativitet og tenderende dovenskab. Jeg er nemlig så forvænt, så idéforladt og så umådeligt doven, at jeg bare elsker mine rutiner. Der er afslapning at finde i rutinerne. Giv mig et vækkeur og en dagsorden, og du vil se mig både smile og gå på toilettet regelmæssigt. Livet er bedst, når det kan leves på rutinen. Måske var det i virkeligheden det, Dan Turell mente, da han skrev, at han holdt af hverdagen: muligheden for at gå på toilettet lige præcis når han ville. Det må i sandhed være den ultimative frihed for det moderne menneske. Og jeg er så heldig at leve i et samfund, hvor denne frihed udgør 47 uger af året – kun afbrudt af ferieloven og de obligatoriske helligdage her og der.

Jeg er 25 år gammel og sidder i et tog på vej fra Vordingborg til København. Netop afsluttet er en uges ophold i min mors hus tæt på de tre altafgørende faktorer: strand, skov og lokum. Det har været en fantastisk uge helt blottet for oplevelser og derimod fuld af rutiner. Jeg er 25 år gammel, og har hverken tisset i bukserne eller haft udspilet mave den sidste uges tid. Og ja, det synes jeg også selv var på tide!

Denne tekst er en tvillingetekst, skrevet på udfordring med REJSE som tema. Den anden tekst er skrevet af Jens Haag. Jens er mindre latrinær og meget mere føleren, så hvis du har brug for læsning med lidt mere substans, er det helt klart ham du skal gå til. 


Photo by Etienne Girardet on Unsplash

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s